CPH CPH
CPH
Domov POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj pomeni WD-40?
WD-40 pomeni "IZPODRIVANJE VLAGE" (WATER DISPLACMENT), 40 poskus. Tako je v svoj laboratorijski dnevnik zapisal Norm Larsen, kemik, ki je leta 1953 razvil WD-40. Njegov cilj je bila formula, ki bi preprečevala korozijo. Tomu je uspelo v štiridesetem poskusu.Vrata

Kaj vsebuje WD-40?
Sestavine WD-40 so seveda skrivnost, lahko pa vam zaupamo česa ne vsebuje. WD-40 ne vsebuje silikona, petroleja, vode, voska, grafita, CFC ali katerekoli snovi, ki povzroča rakave bolezni.

Kako dolg je rok trajanja?
Neskončen. Nekateri izdelki imajo omejen rok trajanja,WD-40 pa lahko uporabljate dokler ga ne izpraznite.

Koliko časa po nanosu je WD-40 še učinkovit?
Učinkovitost je odvisna od uporabe, vendar pa WD-40 deluje tudi, ko je površina videti suha. Sestavine, ki ščitijo pred korozijo in rjo ostajajo vezane na površino. Ekstremne razmere za popolno zaščito zahtevajo dodatne nanose WD-40.

Slišal sem, da je WD-40 primerne tudi za čiščenje. Kaj čisti?
WD-40 z različnih površin odstranjuje smolo, katran, lepila, nalepke in lepilne trakove,ob tem pa ne poškoduje barve. Je zelo učinkovito čistilo za orodje, opremo in vozila. Z njim lahko odstranite tudi žuželke z vašega avtomobila ali pa žvečilni gumi iz vaše preproge. Napršite, počakate in obrišete s čisto krpo.

Kaj dela WD-40?
Pet najpomembnejših lastnosti WD-40 je:
1. ČISTI - WD-40 razkraja umazanijo ter trdovratne ostanke maščob in olja. Po čiščenju ostane na površini tanek viskozni sloj, ki ščiti pred rjo. Omogoča tudi enostavno odstranjevanje nalepk in lepil.
2. IZPODRIVA VLAGO - Takoj ko WD-40 razpršimo, učinkovito izpodrine vlago. Ta lastnost je primerna predvsem za električne kontakte, saj se tako izognemo kratkim stikom.
3. SPROŠČA - WD-40 prodira skozi rjo in sprošča zagozdene , zamrznjene ali zarjavele mehanizme in stike.
4. MAŽE - Glava sestavina WD-40 je odlično oprijemljivo viskozno mazivo, ki se porazdeli in oprime po vseh gibajočih delih.
5. ŠČITI - WD-40 s svojimi sestavinami ščiti kovinske površine pred vlago in ostalimi korozivnimi elementi.
Vijak
Na katerih materialih lahko uporabljam WD-40?
WD-40lahkouporabimo skoraj vse materiale. Varen je za kovino, gumo, les in plastiko. Poleg tega ne poškoduje barve. Polikarbonat in polistiren sta redka materiala pri katerih ne priporočamo uporabo WD-40.


Ali lahko uporabljam WD-40 na svoji športni opremi?

WD-40 je varen za uporabo na različni športni opremi. Vaše kolo čisti, maže verigo, prestave,zobnike in vse ostale gibljive dele. Uporaben je tudi za čiščenje in zaščito orožja. Moto cross motorje ščiti pred prijemanjem blata. Na plovilih ščiti kovinske dele pred korozijo in izpodrinja vlago. Odličen je tudi za čiščenje golf palic, smučarskih vezi in robnikov, ribiške opreme in drsalk.

Kakšen potisni plin je uporabljen v pločevinki?
V pločevinki WD-40 je uporabljen CO2, ki je okolju prijazen.
Vrtalka
Kako se izognem izgubljanju slamice?
WD-40 je voljo s "pametno slamico" (Smart straw), ki je del pločevinke in je tako ne morete izgubiti.

Ali uporabljajo WD-40 tudi mojstri?
Seveda. Mehaniki, vodovodarji,kmetje , gradbeniki in vzdrževalci si pomagajo pri svojem delu z
WD-40. Ker je WD-40 orodje,ki mu lahko zaupate, je prva izbira mojstrov po celem svetu.


 
Lastnosti
Smart straw
FAQ
Izdelki
Podjetje
Kontakt
Cph

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cph